Menu

Mindeord Knud Erik Bie

image
14. september 2021 kl. 13:08

Skrevet af tidl. Sportsredaktør på Horsens Folkeblad Tommy Poulsen

Den kendte fodboldtræner Knud Erik Bie er død. Han blev 83 år.

Knud Erik Bie har været HFS’er siden 1960, da han kom ind fra Hatting og startede sin aktive karriere i gult.

Knud Erik Bie var en fighter, der gik hårdt ind i nærkampene og var frygtet af modstanderne. Han blev aldrig fast mand på divisionsholdet, men var en hård hund på andetholdet i HFS gennem flere år.

Da han stoppede som aktiv, blev han træner.

Han var træner for HFS’ serie 2 hold i mange år, men var også en tur rundt i oplandet i Hatting og Hedensted. Længst tid som træner var han dog i As IF, hvor han var cheftræner i 15 år.

Knud Erik Bie var ofte træner for to hold ad gangen. Da sønnen Per Bie blev træner i HFS, hjalp han med forskellige opgaver, bl.a. som målmandstræner omkring sønnens hold. Ligeledes var Knud Erik Bie også træner for Bjerre Herreds talenthold.

Efter trænertiden var Knud Erik Bie ofte tilskuer til både divisionskampe og kampe i serierne. Han kørte rundt på sin lille knallert, og han kendte alt og alle, han mødte på sin vej.

Knud Erik Bie var med, uanset om det var klipfisk på Korning Kro eller seriefodboldkampe, og han havde sit mesterværk, julefrokosten, med en udvalgt skare på 12 deltagere i hjemmet på Nylandsallé. Her har Richard Møller Nielsen været blandt gæsterne, og det var altid festligt med Ebba og Knud Erik Bie som værter.

Knud Erik Bie var aktiv til det sidste. Han havde sendt indbydelser til årets julefrokost, da han pludselig faldt om i sit hjem. Han fik en smertefri død og døde i hænderne på sin kære Ebba.

Vi vil huske Knud Erik Bie som den specielle aktive type, som han var gennem hele livet. En mand, der altid var parat til at hjælpe vennerne, bl.a. var han altid med som medhjælper til Folkebladets populære skolefodboldturnering gennem 40 år.

Han efterlader Ebba og sønnen Per og flere børnebørn.

Æret være Knud Erik Bie’s minde.